CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

7 Ekim 2008 Salı

ipana.

gerçekten meraktan öldüğüm bi konu var; ipana yumurtası. böyle bi tarafı yımırta bi tarafı yımışak. öyle şey olur mu. bence olmaz, plastikten yapmışlar. çocukluğumdan beri bunu düşündüm hep, lise kimyası kendi içimde bi cevap bulmama yetmedi ama dedim ki olmaz öyle yımırta. ama nası da yapmışlar böle aynısını. bi tane odamda olsun isterdim :)
ayrıca niye her reklamda babamız veya annemiz dişçi oluyo? yani bi yabancı dişçiye gitsek farklı bişey mi sölicek, bu mudur sizin ilminiz, biliminiz? ayrıca ben hayatım boyunca seksen tane dişçiye gittim, bi tanesi bile x macununu tavsiye etmedi. günde 2 kez fırçalamayı unutma dedi o kadar. he bi tanesi orbit in bilmem ne modeli diş fırçasını yazmıştı ama zaten o da ortodontistti, tel taktığım zamanlardı ortaokulda. yani normal bence onun özel diş fırçası tavsiye etmesi.

bi de sabah farkettiğim bişeyi sölemezsem olmicak, banyoda an itibariyle 3 tüp ipana gördüm. biri dibinde böyle kıvrılmış fln, son demlerini yaşıyo, sürünüyo içindekiler de çıkmalı, tasarruf olmalı uğruna. ikincisi kısa sürede onun yerini alacak olan, açılmamış, folyosu bile duran arkadaş. diğeri de bi öncekinin hediyesi, ikili kampanya fln, o da sürünüyo öyle, bitmiş. neyse esas noktaya gelelim;
hepsi ipana. hepsi 3 boyutlu beyazlık hassas dişler modeli. üçünün de kapağı birbirinden farklı ya hayret bişey. her partide farklı bi kapak mı kullanıyosunuz, siz nası bi firmasınız arkadaş, yok mu hiç ürün tasarımı cart curt yapan, ambalajla ilgilenen bi departmanınız :) lan sanki 50 tane farklı kapak tasarımları var, makine random kapak takıyo. hayret bişey ya. nerde böyle ciddiyetsiz firma görsem sinirlerim tepeme çıkıyo. aklını başına devşir ipana. kolgeyt alırız göt olursun.

4 cokguzel bir sayidir.:

dide dedi ki...

ben küçükken o yumurta deneyini denemeye çalışmıştım.
sonuç: kırılan 2 adet yumurta, elleri diş macunu bir çocuk, yerlerin yumurta içinde kalması, anneden işitilen azar. o gün bugündür içimdeki deney aşkı bitti. bilimle uzaktan sevişiyoruz artık.

tyler dördın dedi ki...

:D:D ben de bi kere sınıfın ortasında yumurta acaba sırf tava kenarına fln vurunca mı kırılıyo dıye elımle bastırdım ustune. sanıyorum ki dayanıklı bişey, el bastırmasıyla sıkıştırmasıyla kırılmaz. bütün sınıf leş gibi koktu 5 ders. nası küfrediyolar bana varya. kavga bile çıktı :D

jolene dedi ki...

ahay sen de mi tel taktın küçükken.ben çok eğleniyodum telliyken.pislik yapıyodum hep.

o deneyi de ben yaptım oldu.evet.
yaparım bi gün sana da.

tyler dördın dedi ki...

:D benim yapamadıgımı sen yap. sana bi sayısal olarak bilim birikimimi bıraktım miras olarak okulda. çalışmalarımı devam ettir, tek vasiyetim budur beybi :)