CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

18 Ekim 2008 Cumartesi

kadın erkek üzerine.

cinsel anlamda, dünyaya erkek olarak gelmemin, pek şanslı bişey olmadığını düşünüyorum son günlerde.
düşünsenize kadınların bu konuda bi sıkıntısı yok, sürekli yeni zevkler yeni tecrübeler edinebilirler ve bunu sınırsızca, bir gecede bir adamla bile yapabilirler. oysa erkeklerin "orgazm" handikapı var. fiziksel olarak tadamadıkları keyfi ve tutkuyu, duygusal olarak beslenerek gidermeye çalışıyolar."romantik" olup, "aşk" la beslenmek, kimi arzuları tatmin ediyor. erkekler için cinsellik ve seks, ufak değişiklikler ve partner değişikliği dışında hep aynı şey aşağı yukarı. yani bi adam hep aynı şekilde sevebiliyo, her insanda çok değişik çok farklı şeyler yaşayamıyo. aynı sözler, aynı kurlar. içgüdüsel bişey bu yani, elbette herkesi aynı miktarda sevemeyiz, ama aynı yoldan seviyoruz. inanmayan varsa bayan okurlarımızdan, eski sevgililerini bi araştırsınlar. yeni tanıştığı kızlarla nası konuşuyo, nası iletişim kuruyo. "oha lan" dicekler bence.
kadınlar öyle diil ama."aşk" ı sınırsızca yaşayabilme şansları var. etik açıdan sınırları olsa da, böyle bi şansları var daha ne olsun. bu şansı düşünmek bile onlara yeterli gelebilir. her ilişki; yeni bi heyecan, keşfedilmemiş tutkular, ve belki de şimdiye kadar kapısı kapalı kalmış bilinmeyen zevkler demek.

bu aralar böyle etrafıma bakıyorum, artık çapkın erkekler diil, çapkın kadınlar var ortalarda. yeni bi akım doğuyo sanki. korkuyorum lan. vallahi bak, bi değişik oldum yani, şapşallaştım.
bizim için yaşadığımız semtteki restoranların menüsüyle sınırlıyken herşey, onlar için şehir şehir dolaşmak gibi.

aşk, erkek için keyifli bir rutin iken, kadın için heyecanlı bir ritüel.

6 cokguzel bir sayidir.:

Unknown dedi ki...

eee hoze,dünya kadar malın olacağına....

gosalynmallard dedi ki...

kadınların aşkı çok daha keyifli yaşadıklarına katılıyorum da, "aşkı aynı yollarla yaşama"nın erkeklere has olduğu konusunda sizden ayrılıyorum josé beyciğim. zaten işin tuhaf tarafı da bu, kadınlar da erkekler gibi aşkı her seferinde aynı şekilde yaşamalarına rağmen, bundan yine her seferinde aynı şekilde haz alabiliyorlar.

sanırım bir şeyin aşka benziyor olması düşüncesi bile yetiyor kadınları mutlu etmeye. ama erkekler her konuda olduğu gibi aşkta da mükemmeli aradıkları için, haz alma konusunda da sınıfta kalıyorlar efendim =)

tyler dördın dedi ki...

:) ya ne biliyim böyle çok ilginç geliyo yani. gerçekten irkiliyorum yani, hep derler ya erkek işte hepsi aynı diil mi fln diye, artık benim diyesim geliyo kadın milleti işte fln diye :D herşeyden haz almasanız olmicak sanki. öf.

hazal. dedi ki...

şu anki sevgilim. araştırdım. eski sevgililerine ve bana olan davranışlarına baktım. farkı gördüm. çünkü aşk öyle yaşadığın hayat boyunca her karşı cinse beslediğin duygu değildir. hayatında ya bir ya iki kere düşersin. aynı yol değildir tuttuğun bu yüzden. evet aynı yolla seversin, sevgini aynı sözcüklerle aynı kurlarla sunarsın karşı tarafa, ama aşık olunca sunamazsın bile duygunu, kitlenirsin.

cinsellik konusunda haklısın bu bilimsel bi gerçek zaten, ama cinsel yönden tatmin olamadığından aşkla beslenmeye çalışan adamlar pek bi yaygın değil sanki, yanılıyor muyum?

tyler dördın dedi ki...

en son söylediğinde yanılıyosun. ya bi de şöyle bişey var, karşılıklı olarak tanıdığımız veya gözlemlediğimiz insanlar, doru bi istatistik içeren topluluklar olmayabilirler yani, farklı çoğunluklar barındırabilirler. seninkiler, çiçeğe konan arı misali de olabilir, ordan oraya, bu da olmadı lan hesabı. 6 buçuk milyarı inceleyebildiğimde haber vercem ben sana :)

hazal. dedi ki...

ben ortalamatürkiyeerkekistatiki bazında konuştum, çok ukalaca ama valla övünmek için demiyorum bunu, benim işim bu ondan bu kadar net konuştum(: (sociologyisallovertheworld misali)