CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

15 Ekim 2008 Çarşamba

assiktir, 1 canım kaldı lan.


commodore 64 aşkım geldi, size bu konuda yazmazsam ölürdüm. aranızda oynayan var mıdır bilmiyorum ama, C64'üm benim için herşeydi. gerçekten herşeydi. hayatım boyunca çok nadir ağladım, zor ağlıyorum yani ama C64'e ne zaman bişey olsa, ne zaman o gerizekalı teyp takılsa hep ağlamışımdır :) ana ekrana load yazıp umutla oyunun takılmadan açılmasını beklemek. takılırsa tornavidayla kafa ayarı yapmak, tekrar load yazıp, "allam bu sefer olsun nolur" diye dua etmek :) annemin uzaktan akrabalarına gönderdik, köye gönderdik 8-9 sene önce. onlar bile atmıştır, ama şu anda bi tane edinmek için herşeyimi verirdim. şimdi aramızdan bazı akıllılar çıkıp gittigidiyor.com' da var der diye söylüyorum, onlar feyk şekerim. yani çalışır durumda diil.

he sen dersen ki, salonumun köşesinde dursun, hatırası yaşasın, antika ruhum sevgim var diye, o zaman saygı gösteririm. ilerde çok param olunca yapıcam öyle şeyler zaten sen merak etme. benim şu andaki tek isteğim, ninja wars oynamak, boulderdash oynamak, doom oynamak. hatta sega'mda sonic 3D oynamak.






sega'ya gelelim. avcılar'da oturuyoduk o zaman, reşitpaşa'da. böle bi elektronikçiden almıştık, "sega megadrive II" .lades pastanesine doru, caddenin sonunda camii vardır, bilen bilir. caminin bodrumunda kasetçi vardı, her haftasonu kaset değiştirmeye giderdim ben. cumartesileri yeşilyurt'a babaannemlere giderdik, kutusuna yerleştirir, kucağıma oturdum arabada. bagaja koydurmazdım sega'mı. hiçbir zaman adaptörünü fln unutmadım gözüm gibi baktım. bi keresinde annem geç geldim diye kızıp kasetimi kırmıştı, 4 gün konuşmadım biliyo musunuz. böyle bi sevgi böyle bi özlem. keşke şimdi sonic3d olsa, son canımla gaza gelip rekorlar kırsam, halka üstüne halka toplayıp. varya evinde çalışır halde ikisinden biri olan varsa, 100 lira veririm. o kadar net söylüyorum bakın. hadi bekliyorum teklifleri :)

3 cokguzel bir sayidir.:

dide dedi ki...

bu anlattıklarının tek kelimesini bilmiyorum ama iş sana ağır mı geldi nedir? yazmaz oldunuz sayın büznısmen

laptü dedi ki...

ya bu atarilerin, commodorların istikbali hep mi köy olur, biz de yazları oynarız diye köye nakletmiştik. ki bilgisayarların hayatımıza duhul etmek üzere olduğu bir tarihti. ayrıca kaset değişim bedeli 500 bindi. yeni kaset ise 1.5 milyon. tabi ben 9999 in 1 etiketli atari oyunlarından bahsediyorum.

tyler dördın dedi ki...

ben hiç öyle 9999 in 1 fln almadım onlar yan sanayi :D hep tek oyunlu kasetler aldım, değişim 500dür evet. hatta 1 milyon harçlığım vardı, ona yatırırdım. 2 kaset.

dide: biznısmen olunca böyle oluyo, eve geliyorum nete bakıyorum, halim kalmıyo. yazıcam ama aklıma gelen şeyler var. yarın yazarım bence. ama söz de vermiyim :)