CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

4 Ekim 2008 Cumartesi

3 bant.

efenim 2 yazı önce bahsettiğim gibi 3 bant bilardoya ve snooker a çok fena sardım. 3 bant bilardoyu belki leydi okuyucularımız duymamış olabilir, erkeklerden de duymamış olanlar olabilir tabi. ben bu cümleyi niye yazdım bilmiyorum, iyice kendimi kaybettim :)


3 bant bilardo disiplinin temeli çok basit. bildiğiniz 3 top varya, sarı kırmızı beyaz. sarı yada beyaz top sizin oluyo, diğer 2sine değdirerek sayı almaya çalışıyosunuz. işte onun adı aslında karambol. 3 bantta ise, sizin topunuz sayı yapmadan önce 3 bant katetmek zorunda. 3 bantın bi sıralaması yok, önce topa vur sora banta gibi. istediğiniz kombinasyonlarda, 3 bant katetmek koşuluyla sayınızı tamamlayabiliyosunuz. ben şimdi bi kaç arkadaşıma dedim, 3 banta sardım lan ısteka fln aldım diye, anlamadılar. "lan olm semih saygıner bilardosu işte" diyince şıpıdanak anladılar. belki siz de öyle anlarsınız :)
envai çeşit pozisyon ve vuruş çeşidi var, pek zevkli. ben yazıcam favorilerimi.

kleps: topun dibine doğru vurarak, geri çağırma. kendi ekseni etrafında dikey döndüğü için masa üzerinde geriye doğru kayıyo, pek karizmatik.

turnike: bunu çok zor anlatması. ama adı güzel, turnike. bi topu gördükten sonra masanın 3 bandını dolaşıp gelmesi. isteyene uygulamalı anlatırım.
efekare: allahım işte en çok bunu seviyorum. böyle ters falso veriyosunuz topa, daracık köşeye giriyo, kısa bant, uzun bant ve tekrar kısa banta çarpıp 3 bantı tamamlıyo. yapması pek zor. ben hala nadiren yapabiliyorum. ama ismi çok güzel. yazdım bi kere msne, adı efe olan kim varsa noldu lan fln diye sordu. halbüse nedir, matematikseldir. fe2 şeklinde. iki kere aynı banta dönüyo ya ordan geliyo karesi.iki kez e ye değdim diyo top yaa :)

brikol: bunu acayip atıyorum. babam hiç atamıyo, böle kaldı mı direkt bana sayı resmen. karambolde "sote" olarak adlandırılan diğer iki topun yan yana kalması durumu. araya atıyosunuz topunuzu tak tak değiveriyo. ama işte 3bantta, 3 bant katetmesi gerek ya, öle bi atıyosunuz ki top boş 3 bantı dolaşıp, geliyo 2 topa temas ediyo.
bence kafa sittim ben. yani merakı olmayan insana hiçbir şey ifade etmiyö bu entry. ama isterim ki bu blog, bir info görevi görsün, arada amme hizmeti de verelim. snooker la görüşmek dileğiylen.

bunlar da meraklısına site, girip inceleyebilir, videoları izleyebilirsiniz. efekare izleyin bence :D

0 cokguzel bir sayidir.: