CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

26 Eylül 2008 Cuma

sarhoş şeftali.

sevgili okur, aylar önce internette sadece malzemelerini bulabildiğim, nası yapıldığını ve ne kadar muhteşem bi tadı olduğunu hala bilemediğim bi tatlıyı paylaşıyorum sizinle. adı da sarhoş şeftali. bayan okurlara burdan yalvarıyorum, bildiğiniz tüm yöntemlerle bu malzemeleri bi ara getirmeye çalışın, ilk başarana "dile benden ne dilersen" hediyesi veriyorum, abartmamak koşuluyla.

ve işte o formül: şeker, şeftali, kırmızı şarap, zencefil, tarçın.

10 cokguzel bir sayidir.:

dide dedi ki...

tatli demi bu? yani içecek de olabilir, katı bişey de, püremsi bi hali de olabilir.
hangisini istiyosan söyle ona göre yapalım.

tyler dördın dedi ki...

tatlı bu tatlı. içeçek olmaz bundan, bence katı bişey. püre de olmaz gibime geliyo. bence bildiğin tatlı.

dide dedi ki...

esas tatlı olmaz bundan ama süper içki olur. hatta tez zamanda yapılıp içilmeyi planlanıyor tarafımdan.

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

illa tatlısı yapılacaksa uydurmasyon yöntemler şeedebilirim zannımca;

1) derin olmayan dikdörtgen ya da kare cam bir fırın tepsinine şeftaliler eşit aralıklarla güzelcenek yerleştirilir. şeftalilerin üstüne azcık -göz kararı olsun oranı da- şeker dökülür. azıcık da kabuklu ya da kabuksuz zencefilmiş tarçınmış ondan serpilir. sonra da dök alabildiğine şarabı. fırına sür, şeftaliler kulak memesi kıvamına gelene kadar pişir.

2) şeftaliler ortalarından kesilir, çekirdekleri dışarı çıkarılır. 80'lerdeki gibi şarap şırınga yardımıyla şeftalinin içine enjekte edilir. şeftalilerin üstüne de azcık şeker, isteğe bağlı olarak da zencefil tarçın konulur, fırınlanır. afiyetle yenir.

3) şeker, yoğurt, yumurta ve yağ iyice çırpılır. sonra azar azar unu eklenir kek gibi sıvı
olduktan sonra vanilya, kabartma tozu, minik minik küp küp kesilmiş şeftaliler, şarap, zencefil tarçın vs. eklenir. üzerine de sos mos bir şeyler dökülür.

malzemeler tamamen göz kararı konmakla birlikte, servisler sofraya oturan kişiye göre paylaştırılır. afiyet olsun.

hamiş: yemeden önce çevrenizde sevmediğiniz insanlara yedirip, onlara bir şey olmuyorsa öyle yiyiniz. çocuklardan uzak yerde saklayınız.

tyler dördın dedi ki...

naptın sen şorbe ettin iyice :) aşçılık etiği sıfır.
avatarına da çok uyuz oldum, benim her yerde cok uzun bı sure kullandıgım resım. aslında uyuz olcak bısey yok, sadece benım ıcın cekmedıler o fılmı heralde ama öle işte. insan bi garip yaratık.

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

iyi sen yapma, ben bu 9 günde yapar izlenimlerimi aktarırım. içinde şeftali gibi mükemmel bir şeyin olduğu herhangi bir yiyecek kötü olamaz nasılsa diğ mi?

ayrıca gayet de güzeller. aylardır kullandığım tek fotoğraf.

POSTACI dedi ki...

Immm ben buldum sanırım nasıl yapılacağını. Kabak tatlısı yöntemi. Küçük yayvan bi kaba tam olmamış sert dilim şeftalileri diz, üstüne şarap, şeker... Artık bekletmek mi gerekir yoksa kaynatmak mı bilemedim.. Sanırım kaynatmak gerekir hani olmamış ya şeftaliler.. Sonra zencefille tarçını da dök üstüne... Hooop serviiiiis...

tyler dördın dedi ki...

bence en çok yaklaşan sen oldun, aklıma gelmediyse şerefsizim. kabak, şeftaliye benziyo zaten :)
yalnız böyle varsayımları sevmem ben, yaptım, yedim, şahane oldu diceksin, bi adet "dile benden ne dilersen" kazancaksın :)

dide dedi ki...

bence öyle olmaz. şeftaliler pörsürse görürsünüz o zaman:)
şeftaliyle kabak bir olur mu yahu? olmaaz.
ayrıca çok işveren gördüm seni dördın. cık cık cık.

Conrad Bundy dedi ki...

yemek konusunda cerenin ipiyle kuyuya inen açlıktan ölür.