CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

18 Eylül 2008 Perşembe

laci bey.

evet gelelim laci bey isminin hikayesine. laci bey esasen bir mekan adı. gelecekteki bir mekanın adı. önceki yazıda geçen, ortağım olcak insanın adı da laci bey kaldı nedense :) artk ona öyle diyoruz :D

laci bey, nevizade'de düşündüğümüz bir bar, bistro havasında. bilardo masası, loş bir ışık, envai çeşit viski felan böyle bi yer tasarlıyoruz :) yerine gelince, akdenize gelmeden mavi diye bi yer var ya, onun tam karşısında anne baba restoranı var. hep bomboş. orası batıcak gibi. oraya yapıcaz işte :D
yeri çok merkezi, balkondan tüm nevizadeyi açık ve net görebilceksiniz, hatta her kata balkon yaparız, ferah genç sayısı artar. mavi nin karşısında olduğu için, laci olsun dedik, gönderme olur :) hem de kanka oluruz mavinin sahipleriylen felan, dost işletme oluruz. gerçekten çok iyi insanlarız, hiç kıskanmayız. :)

efendim ondan sora temalı geceler olucak. mesela bi gece gelceksiniz, mavi ışıklar felan çok loş bi ortam, arkadan caz ve blues çalıyo. hatta arkadan diil, direkt ufak bi performans sahnesi bile mümkün. sora bi gece gelceksiniz kırmızı pembe ışıklar, tango müzikleri sıpeniş konsept. bi gece gelceksiniz rengarenk, hatta disko topu da var, 80's :D böyle şeyler düşünüyoruz yani, bence böle bi mekana ihtiyaç var. nevizadede bir mekan bilen, " 4 4lük kardeşim burası ne istesem buluyorum " diyen var mı aranızda. yalan sölemesin ama bak bozuşuruz :) işte burası 4 4lüğe en çok yaklaşan yer olucak. metalci arkadaşlarımız dışında, kim gelirse gelsin kulağına hitap eden müzikler bulucak. tıpkı bi aralar klan da olduğu gibi. şimdilerde bozdu kendisini ya neyse.
ben paintte sizin için plan fln da hazırlıcaktım, kroki de çizcektim, mekanın kat yerleşimlerini de göstercektim ama, çok yorgunum bu gece yalan oldu.. söz, bi ara koycam bloga laci bey's blueprint diye :D

14 cokguzel bir sayidir.:

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

böyle bi de bir dicey olsa, biz peçeteye istek yazsak ''yok abla, hiç duymadım'' demese dicey. tekila ucuz olsa. mohitonun elmalısını güzel yapan insanlar varolsa. sevdiğimiz gruplar arada şenlendirse. patates kızartması güzel kızarsa. hakkında kız kıza eğlenmek için ''aa benim bildiğim şahane bi yer var'' denilebilse. votkaların alkolü çok meyve suyu kısmı az yapılsa, ''şuna biraz daha votka şeetsek'' dediğimizde suratımıza öküz öküz bakılmasa. her gidişimizde farklı musukiler çalsa. çok kalabalık olmasa. arada karaoke de yapılsa. istediğimiz her şey olsa. hayat bayram olsa.

tyler dördın dedi ki...

bunlar bir hayal diil, sadece bir tık uzakta :P :D
dediklerinin hepsi, düşündüğümüz ve dikkate alcaamız şeyler zaten. özellikle patates.ah o patates. nevizadedeki doru düzgün elma patatesi yapan tek bar oluciiz :D
ondan sora bizim işletmemizde adsl var, limewire var. farzedelim muhteşem arşivimizde olmayan bir şarkı istendi,olur olur dünya hali. isteyen insan çakmadan 2 şarkı sorasına yetiştirebiliriz. evet yapabiliriz bunu. hatta müzüklen bizzat ilgilenceğimi söleyebilirim :)
fakat sevdiğimiz grupları canlı dinleme kısmı olmaz gibi geliyo. büyük bi sahne gerek. bir peyote, bir balans olamayız sanki. 2-3 kişilik mini orkestraları alabilcek bi live platformumuz olur anca.

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

patates konusunda çok minnettar kalırım gerçekten. zira benim için müzikten sonraki ikinci önemli şey (:

eydiyesel şeysi hoş ama laymvağrın musuki dışında her şeyi barındırdığını düşünecek olursak o konuda riske girilmesin derim ben ((: bence baba zula, replikas, gevende gibi kompleksi olmayan ''yeter ki çalalım'' diyen musukiadamlarının derdi olmaz mini sahne. hatta seyirciylen iç içe olmadan mütevellit daha hoş bile olabilir.

tyler dördın dedi ki...

ivit katılıyorum :) yani şimdi gelip de eşşek kadar amfiler mikrofonlar kolonlar isteyen adama bizden bi yarar gelmez. 2-4 kişilik, tercihen unplugged çalabilcek gruplar gelsin. hem kafamızı dinleyelim, hem de bi anda bi şarkıyla tüm bar halay çekelim zıplayalm felan :)
ya gitgide plandan çok arzuya dönüşmeye başladı benim için bu, kararlılığım artıyo hayırlısı :D

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

tabi canım, olmasın da zati öyle bi yer. öyle bi yer olursa hayal edilenlerden uzaklaşır çok. bu özelliklere sahip bir de halay çekilebilen bir yer olursa akbili aylık yapar, o barın demirbaşı olurum. bi masa bi sandalye bi ben.

tyler dördın dedi ki...

ehe :) her barın böyle bi maskotu, müdavimi, ya da kedisi fln olur ya. onun gibi olursun sen de. hatta yeni müşterilerimizin ilgisini çekmek için deriz ki, bu hanfendi yıllardır burda oturuyo. işte bu da onun trajedisi :D hatta bizden önce de burda oturuyodu biz onu kaldırmadan barı yaptık. yaa yaa :D

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

maskot olayı biraz ters ama müdavim gayet seve seve olurum. hatta peşimsıra kedi bilem getiririm. süper olar, adeta bir antika bir ev yapılırken kesilmeyen ağaç sayılırım, saygı sevgi görürüm. valla sevdim ben bu işi.

dide dedi ki...

demek beni ekip yazdığın yazı buydu. hıh.

tyler dördın dedi ki...

non,non,non demek istiyorum.
excusez-moi mon cher :)

dide dedi ki...

fransızcam henüz bunu anlayabilcek düzeyde değil. sadece sayıları biliyorum :)

bi sandalye çek ve otur. dedi ki...

''aaa hayır ne münasebetlen, aşk olsun. affedersin canım, tatlım, hayatımın anlamı.''

üzerime vazife değil ama bu aralar fransızcayla ilgili herhangi bir şeye atlamadan edemiyorum. hatta böyle gördüm, sevindirik bilem oldum.

Unknown dedi ki...

Bu plan ilerde gerçekten yürürlüğe girebilcek bi plan mı, yoksa öyle gazı verip bizi hayal kurdurup bi köşede bırakıcak mısın:) Birde biranın yanında ücretsiz patpatpatlamış mısır istiyoruz! Neyse tamam ücretli de olsa olur, ben 2 bira daha fazla içerim diye öyle demiştim:D

tyler dördın dedi ki...

eaaaa, birazcık mantıklı ve ciddi baktığımızda, bunun klasik bir tineyc hayali olduğunu, defalarca duyduğumuzu görebiliriz :)

açıkçası bu öle bi hayal benim için, ama bi hayalden fazlası. her detayına kadar deli gibi düşünüyorum günden güne, tutku oldu bir nevi. o yüzden diyebilirim ki get up,stand up and don't give up dı fayt :) gerçekten olabilir yeteri kadar istedikten sonra, yarı yolda bırakmıcam :)

Unknown dedi ki...

Hayal kurmak süper bak ben sana diyim. Yani çekim yasası seni bekliyo ajan, durma devam et!